Over Heiloo

Een prachtig dorp op een rustige plek grenzend aan de Randstad. Een gastvrije gemeente die zorg draagt voor een veilig en aangenaam leefklimaat. Echt een plek om thuis te komen.

Van oorsprong is Heiloo een agrarisch dorp, gelegen ten zuiden van Alkmaar. In de loop van de twintigste eeuw heeft het dorp zich ontwikkeld tot een forenzengemeente met zo’n 22.000 inwoners. De kwaliteit van het leven, het mooie groen en ruime karakter zijn hierbij behouden gebleven.

Groen & duurzaam

Duurzaamheid en groen staan centraal in Heiloo. De natuur krijgt op sommige plekken volop de ruimte, terwijl op andere plekken het openbaar groen op natuurvriendelijke en doordachte wijze zonder chemische middelen wordt onderhouden. In 1995 mocht Heiloo zich als eerste Nederlandse gemeente een jaar lang ‘Europa’s groenste gemeente’ noemen.

Sociaal

Kunst, cultuur, sport en recreatie en een rijk verenigingsleven bieden een stevige sociale samenhang in Heiloo en veraangenamen het leven. Daarnaast is de horeca goed vertegenwoordigd, zowel in kwaliteit en kwantiteit.

Bereikbaarheid

Zowel dankzij de gunstige ligging niet ver van de A9 als de spoorlijn, is Heiloo uitstekend bereikbaar. Grotere steden als Alkmaar, Haarlem en Amsterdam bevinden zich op enkele tientallen kilometers van Heiloo en zijn eenvoudig met auto of openbaar vervoer te bereiken. Het strand ligt op nog geen vijf kilometer van de dorpskern. Daarnaast is het fietspadennet uitgebreid en goed onderhouden.

Ruimte, rust, schoonheid en eindeloze vergezichten van het schitterende Noord-Hollandse landschap, in Heiloo is het allemaal heel dichtbij.