Het Orkest van de Achttiende Eeuw

Kaart wordt geladen...

Datum: 14 - 05 - 2017

Tijd: 14:00

Locatie: Cultuurkoepel Heiloo

Categorieën Geen Categorieën


Het Orkest van de Achttiende Eeuw, opgericht door Frans Brüggen, bestaat uit 55 professionele musici uit de gehele wereld, twintig nationaliteiten. Voor het optreden in Heiloo wordt het orkest verdubbeld met leerlingen van het Koninklijk Conservatorium uit Den Haag.

Onder leiding van dirigent Kenneth Montgomery brengen zij het Mendelssohn Project.

Vijfmaal per jaar komt het orkest bijeen voor internationale tournees. De musici, individueel bekend als specialisten op het gebied van de achttiende en vroeg negentiende-eeuwse muziek, spelen op authentieke instrumenten of kopieën.

Het uitgebreide repertoire met werken van onder meer Purcell, Bach, Rameau, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Mendelssohn en Chopin werd aanvankelijk uitgebracht op CD door Philips Classics, nu op Glossa/The Grand Tour. Veel van deze opnamen kregen internationale prijzen.

U kunt kiezen voor alleen het bijwonen van het concert òf voor het bijwonen van het concert, voorafgegaan door een introductie door Teunis van der Zwart (Heilooër en hoornist in het Orkest) en Sieuwert Verster (orkestleider). Hiervoor zijn slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Concert en lezing: 14:00 uur; zaal open 13:30 uur
Concert: aanvang 15:00 uur; zaal open 14:15 uur

Geef een antwoord