Vrijstaande woningen stuwen gemiddelde prijs

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Heiloo bevindt zich nog immer in een stijgende lijn. Dit beeld komt naar voren in de cijfers die NVM heeft vrijgegeven over het vierde kwartaal van 2016. De opwaartse lijn is met name te danken aan de prijs van vrijstaande woningen.

Bijgaande grafiek van de NVM toont de gemiddelde verkoopprijs per kwartaal over 2015 en 2016, opgesplitst per woningtype in Heiloo. En het zijn met name de vrijstaande woningen die een stijgende lijn laten zien, terwijl appartementen zich de laatste drie kwartalen lijken te stabiliseren tot een prijs net boven de 200.000 euro.

Ontwikkeling verkoopprijs woningen Heiloo van eerste kwartaal 2015 (meest lichtblauw) tot en met vierde kwartaal 2016 (meest donkerblauw) – Bron: NVM

 

Aantallen

Ook als we kijken naar het aantal verkochte woningen zien we dat de lokale markt van vrijstaande woningen zich aardig roert. Nemen we de laatste drie kwartalen van 2016 nader onder de loep, dan blijkt dat binnen deze categorie de meeste woningen van eigenaar zijn gewisseld.

Ontwikkeling aantal verkochte woningen Heiloo van eerste kwartaal 2015 (meest lichtblauw) tot en met vierde kwartaal 2016 (meest donkerblauw) – Bron: NVM

Geef een antwoord